Novosti

Lexus predstavio sportski kabriolet u Los Anđelesu

Lexus predstavio sportski kabriolet u Los Anđelesu
Lexus predstavio sportski kabriolet u Los Anđelesu

Koncept LF-C2 obilikovan je u stilu najnovije generacije Lexusovih automobila, kao nagovještaj mogućeg produkcijskog modela RC Cabrio.

Podizajnu i dimenzijama sličan Lexusu RC Coupe, koncept ima karakterističnu masivnu masku hladnjaka koja dominira prednjim dijelom vozila, kao i prepoznatljiva dnevna LED svjetla u obliku bumeranga koja su tipična za novu generaciju Lexus modela.

Sjedišta su koncipirana po sistmu 2+2, a u enterijeru takođe prepoznajemo stilske detalje iz Lexusa RC.

Centralna konzola, koja se prostire čitavom dužinom kabine, i koja razdvaja sjedišta na lijevoj i desnoj strani automobila, ofarbana je u žutu boju karoserije.

Na taj način briše se granica između unutrašnjih i spoljašnjih dijelova automobila, koji se vizuelno preklapaju, piše B92.

Kako bi se smanjio otpor vazduha, ugrađeni su specijalni aerdinamički retrovizori, a koncept LF-C2 stilski upotpunjuju neobične 20 inčne alu felne i zadnji difuzor sa integrisanim četvorocijevnim izduvnim sistemom.

Lexus nije objavio detalje o pogonskom sistemu, ali prisustvo 4 izduvne cijevi sugeriše da bi se ispod haube možda mogao naći moćni 5.0 V8 sa preko 470 ks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije