Novosti

Luksuz uvijek na cijeni

Luksuz uvijek na cijeni
Luksuz uvijek na cijeni

Novi rekord “Audija” i “Mercedes-Benca” u 2015. godini: „Mercedes” je prodao 1,87 miliona vozila, odnosno 13,4 odsto više, dok je rivalski „Audi” prodao 1,80 miliona, što je 3,6 odsto više u odnosu na 2014.

Vodeći njemački proizvođači automobila “Audi” i “Mercedes-Benc” su u 2015. godini registrovali rekordnu prodaju.

 “Mercedes-Benc”, glavni brend njemačke automobilske kompanije “Dajmler”, prodao je prošle godine 1,87 miliona vozila širom svijeta, što je za 13,4 odsto više u odnosu na 2014. godinu, prenosi agencija Frans pres.

Istovremeno, rivalski “Audi”, luksuzni brend poljuljanog automobilskog giganta “Folksvagena” (VW), prodao je 1,80 miliona automobila, što je za 3,6 odsto više u odnosu na 2014. godinu.

– Prošle godine prodali smo dosad najveći broj automobila. Bili smo u mogućnosti da povećamo prodaju u sva tri ključna regiona: Evropi, regionu NAFTA (Severnoamerička zona slobodne trgovine) i Azijsko-pacifičkom regionu – izjavio je generalni direktor “Dajmlera” Diter Zeče.

On je dodao i da je kompanija prodala 373.459 vozila u Kini, koja je tako postala “Dajmlerovo” najveće individualno tržište u svijetu u 2015. godini.

Samo u prošloj godini “Mercedes-Benc” je lansirao više od 15 novih ili modernizovanih modela u Kini, tako da je povećao dilersku mrežu na oko 500 dilerskih salona.

U “Audiju”, zahvaćenom skandalom koji je pogodio njegovu matičnu kompaniju VW zbog manipulacija s vrijednostima izduvnih gasova, prošlogodišnji rast prodaje bio je nešto skromniji.

Naime, prodaja “Audija” u Kini je u 2015. pala za 1,4 odsto na 570.889, ali je i taj nivo, prema riječima generalnog direktora Ruperta Štadlera, bio izuzetno visok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije