Novosti

Mercedesov rekord: U šest mjeseci isporučili milion vozila

Mercedesov rekord: U šest mjeseci isporučili milion vozila
Mercedesov rekord: U šest mjeseci isporučili milion vozila

Mercedes je zabilježio novi istorijski rekord s obzirom da je u prvih šest mjeseci 2016. kupcima isporučio 1.006.619 vozila.

Mercedesu u svojoj dugoj istoriji nikada nije pošlo za rukom da u prvoj polovini godine proda milion automobila, a najnoviji tržišni uspjeh postignut je zahvaljujući rastu isporuka od 12,1%, u odnosu na isti period 2015.

Kompanija uz to bilježi rekordnu prodaju 40. mjesec uzastopno, pošto je u junu širom svijeta plasirala 188.444 automobila, što predstavlja povećanje od 11,1 odsto u poređenju sa istim mjesecom prethodne godine.

Evopa ostaje najjače Mercedesovo uporište, s obzirom da je u prvih šest mjeseci na Starom kontinentu prodato 444.581 vozilo sa trokrakom zvijezdom.

Azijsko-pacifički region učestvovao je u prodaji sa 346.220 automobila, od čega je čak 219.999 isporučeno kineskim kupcima, čime je Kina postala pojedinačno najveće tržište za Mercedes. Rast prodaje u ovoj zemlji u prvoj polovini 2016. iznosio je čak 33,1%.

U eri sve veće popularnosti SUV/krosover vozila, ali i zahvaljujući povećanju broja Mercedesovih SUV modela na tržištu, ne iznenađuje što je njemački proizvođač u prvih šest mjeseci prodao 339.541 vozilo iz ovog segmenta.

Automobili iz kompaktne klase ne zaostaju mnogo, jer je ukupna prodaja vozila A i B klase, te Mercedesa CLA, CLA Shooting Brake i GLA dostigla 319.626 jedinica.

Pojedinačno najtraženiji Mercedes i dalje je C klasa sa preko 200.000 isporučenih primjeraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije