Novosti

Najmanji i prvi potpuno električni McLaren

Najmanji i prvi potpuno električni McLaren
Najmanji i prvi potpuno električni McLaren

Kao i praktično svi drugi proizvođači automobila i McLaren planira u skorijoj budućnosti proizvesti električni automobil. Dotad, jedini potpuno električni McLaren biće dostupan prilično ograničenoj skupini potencijalnih kupaca predškolskog uzrasta.

Maleni McLaren P1 se od svog velikog brata razlikuje u brojnim detaljima. Za početak, vozač sjedi u sredini kao u legendarnom McLarenu F1, a uz to mladi vozači imaju jedinstveni doživljaj McLarena P1 bez krova. Tu su, naravno, i vrata koja se podižu. Kao i kod svakog McLarena ubrzanja su impresivna - od 0 do maksimalne brzine maleni P1 ubrzava sa samo dvije sekunde.

Automobil se pokreće pritiskom na tipku, kao pravi, čime se uključuju svjetla i "klima-uređaj", a u serijskoj je opremi i MP3 audio sistem u kojem su već sve popularne dječje melodije. Mjenjač ima tri brzine za kretanje prema naprijed i jednu za vožnju unazad, ako slučajno skrenete na krivo igralište.

Predškolski McLaren P1 od oktobra će biti dostupan kod McLarenovih trgovaca širom svijeta, a nakon toga nudiće ga i veliki trgovci igračkama. Cijena u Velikoj Britaniji mu je 375 funti.

(Autozona.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije