Novosti

Nova generacija Citroena C5 stiže 2020. godine

Nova generacija Citroena C5 stiže 2020. godine
Foto: Ilustracija | Nova generacija Citroena C5 stiže 2020. godine

Kompanija Citroen je obustavila proizvodnju modela C5 u aprilu ove godine. Međutim, nova verzija ovog modela će se pojaviti u Evropi tokom 2020. godine, najavila je Linda Džekson, šef kompanije.

Naravno, riječ je o modelu koji će biti namijenjen evropskom tržištu, jer se trenutna verzija modela C5 i dalje prodaje u Kini, gdje je on i osvježen početkom godine. To osvježenje je donijelo niz promjena kao što su novi izgled farova i zadnjih svjetala, nešto izmijenjena prednja maska i drugačiji branici. Veće promjene ovaj model je doživio u enterijeru, gdje se sada nalazi potpuno digitalizovana instrument tabla i novi infotejment sistem.

Gama motora će se sastojati od agregata sa turbo punjačima zapremine 1,6 litara koji proizvodi 165 konjskih snaga i 245 Nm obrtnog momenta, kao i većeg agregata zapremine 1,8 litara koji razvija 201 konjsku snagu i 280 Nm obrtnog momenta. Prvi agregat omogućava da C5 do stotke ubrza za 9,8 sekundi, dok je snažnijem agregatu za to potrebno 8,3 sekunde.

Razlog zbog kog se novi C5 neće pojaviti u Evropi pre 2020. godine je taj što PSA grupa trenutno ima važnije stvari na umu. Naime, odluka da DS postane samostalan luksuzni brend je otvorila neke praznine koje moraju biti popunjene. Kupovina Opel/Vauxhall brenda neće uticati na nove modele Citroena, izjavila je predsjednica kompanije.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije