Novosti

Novi Renault Scenic stiže na sajam u Ženevi

Novi Renault Scenic stiže na sajam u Ženevi
Novi Renault Scenic stiže na sajam u Ženevi

U godini u kojoj proslavlja dvadeseti rođendan modela Scenic, Renault će predstaviti četvrtu generaciju ovog kompaktnog MPV vozila.

Nakon prošlogodišnje premijere Renaulta Megane, očekivalo se da francuski proizvođač ubrzo lansira i njegov srodni model, koji ga je pratio kroz sve prethodne generacije - Scenic.

Nagovještaje dizajna nove verzije treba potražiti u modelima Megane i Talisman, dok će novi Scenic, kao i do sada imati povišenu, prostranu kabinu, sa zasječenim zadnjim dijelom, u unutrašnjosti će biti primjenjena savremena stilska rješenja, koja smo vidjeli na najnovijoj generaciji Renault modela, uključujući veliki, vertikalno orijentisani ekran multimedijalnog sistema i svedeni, minimalistički kokpit.

Prethodne informacije govore da je novi Scenic konstruisan na prilagodljivoj CMF mehaničkoj platformi, koju dijeli sa modelima kao što su Megane i SUV Kadjar, ali i Nissan Qashqai. Spremna je i paleta motora, a kandidate za pogonske jedinice treba potražiti ispod haube novog Renaulta Megane.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije