Novosti

Novi udarac za Audi: Zaustavljena prodaja benzinaca

Novi udarac za Audi: Zaustavljena prodaja benzinaca
Foto: Ilustracija | Novi udarac za Audi: Zaustavljena prodaja benzinaca

Benzinske verzije modela A4 i A5, kao i njihove S varijante će najmanje dva mjeseca biti nedostupne na tržištu.

Kako piše australijski Motoring, njemački premium proizvođač je prisiljen da zaustavi prodaju benzinskih 2.0 TFSI verzija modela A4 i A5, i to zbog činjenice da ne mogu postići deklarisanu potrošnju goriva. U Audiju kažu da implementacija mild-hybrid sistema, umjesto da smanjuje, u praksi povećava potrošnju, i to za oko 0,2 l/100 km u odnosu na NEDC standard.

"Ima sistem blažeg hibrida koji mijenja potrošnju za 0.2 do 0.3 l/100 km. Toliko je lošija potrošnja. Sistem djelimičnog hibrida ne funkcioniše u testnom ciklusu. Kao korisnik ćete doživjeti efekat i prednosti. Lošiji su rezultati u laboratoriji, ali bolji na putu” rekao je predstavnik Audija za medije.

Nešto drugačije je u slučaju modela S4 i S5 kod kojih promjene softvera 3.0 V6 turbo dolaze navodno da bi izgladile krive isporuke snage i momenta u Automatic i Comfort modovima rada, a poboljšale odziv u Dynamic modu. Nažalost, nakon tih modifikacija motor ima veću potrošnju od deklarisane.

U Audiju kažu da će cijeli proces odobravanja modifikacija i pripreme novih promo materijala trajati do dva mjeseca. Zato je prodaja spornih verzija do daljeg obustavljena u 27 evropskih zemalja.

(Index)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije