Novosti

Ovako izgleda idealno policijsko vozilo za autoban (FOTO)

Ovako izgleda idealno policijsko vozilo za autoban (FOTO)
Ovako izgleda idealno policijsko vozilo za autoban (FOTO)

Njemačka organizacija Tune it! Safe!, koja promoviše bezbjedno unapređivanje i prepravku serijskih modela automobila, prikazala je policijski predmet želje - patrolni Chevrolet Corvette.

Verzija namijenjena organima reda, nastala je u saradnji sa njemačkim Ministarstvom saobraćaja, Asocijacijom njemačkih tjunerskih kuća i kompanijom TIKT Performance.

Osim elemenata tipičnih za svako policijsko vozilo, poput sredstava komunikacije, specijalne svjetlosno-zvučne signalizacije i detalja spoljašnjosti u plavoj boji, automobil ima i aerodinamičke dodatke izrađene od ugljeničnih vlakana, 19 i 20 inčne RR-1 alu felne i Hankook Ventus S1 Evo pneumatike.

Zasnovan na standardnoj verziji modela Corvette C7 Stingray, ovaj policijski automobil opremljen je 6.2 litarskim V8 motorom koji raspolaže sa 466 ks (343 kW) i 630 Nm.

Uz pomoć sedmostepenog manuelnog mjenjača vozilo ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,2 s, pre nego što dostigne maksimalnih 290 km/h.

Organizacija Tune it! Safe! je osnovan 2005. sa ciljem da promoviše bezbjedno i odgovorno prepravljanje automobila, kako bi se unaprijeđena vozila uklopila u postojeće zakonske norme u Njemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije