Novosti

Pežo 508 nasljeđuju dva nova modela?

Pežo 508 nasljeđuju dva nova modela?
Pežo 508 nasljeđuju dva nova modela?

Tek što je Pežo osvježio svoj model srednje klase, pojavile su se prve informacije o nasljedniku 508-ice. Umjesto jednog, Pežo bi mogao da predstavi dva model u ovoj klasi.

Aktuelni Pežo 508 osmišljen je tako da zadovolji potrebe kupaca modela iz dva različita automobilska segmenta. Kada se pojavio 2010. godine, ovaj automobil predstavljao je zamjenu za 407-icu, ali i za najveću limuzinu francuskog proizvođača, model 607, koji nakon prestanka proizvodnje nije dobio direktnog naslednika, prenosi B92.

Iako je nedavno prezentovana restilizovana 508-ica za 2015. godinu koja će u prodajne salone stići u septembru, Pežo već planira njegovog nasljednika, tačnije - nasljednike.

Jedan od čelnika o kompanije, Maksim Picat, izjavio je za Autocar da Pežo razmišlja da umjesto jednog, kupcima ponudi dva modela koji će zamijeniti aktuelnu verziju.

Prema njegovim riječima, jedan bi zadržao osnovne karakteristika sadašnje 508-ice, kao prostrane i udobne limuzine srednje klase, dok bi drugi imao dinamičniji izgled. Picat je dodao da će konačna odluka kompanije zavisiti od zahtjeva tržišta.

Pozivajući se na izvor blizak francuskom proizvođaču, Autocar saznaje da će drugi model imati karakteristike kupe-limuzine i da će biti zasnovan na konceptu Exalt koji je predstavljen u aprilu na auto-salonu u Pekingu. U tom slučaju, dva modela predstavljala bi rivale folksvagen pasatu i modelu CC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije