Novosti

Porše J1 na bazi koncepta Mission E

Porše J1 na bazi koncepta Mission E
Porše J1 na bazi koncepta Mission E

Nakon što smo u decembru najavili ovu mogućnost, stižu vijesti o zvaničnom početku razvoja novog električnog automobila Porše J1, koji će biti serijski model koncepcijski zasnovan na prototipu Mission E i direktni rival najpopularnijem električnom automobilu na svijetu, Modelu S iz Tesla Motors.

Platforma novog Poršea neće biti ona koja je razvijena za VW BUDD-e, već će je konstruisati Poršeovi inženjeri. Električni Porše J1 trebalo bi da ima dva električna motora, sa ukupnom efektivnom snagom od preko 600 ks (440 kW) dok se očekuju ubrzanja od 3,5 sekundi do 100 km/h i manje od 12 sekundi za sprint od 0 do 200 km/h. Vozilo dolazi kako sa pogonom na sva četiri točka, tako i sa upravljanjem uglom zakretanja svih točkova.

Model je opremljen Porsche Turbo Charging sistemom za punjenje njegovih velikih litijum-jonskih baterija, koji za petnaestak minuta puni baterije na vozilu do 80% kapaciteta, što je dovoljno za impresivnih 400 km vožnje, dok sa 100% napunjenim baterijama novi Porše prelazi i više od 530 km.

(NN; vrelegume)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije