Novosti

R-Design XC90:Sportske performanse novog Volva

R-Design XC90:Sportske performanse novog Volva
R-Design XC90:Sportske performanse novog Volva

Volvo već neko vrijeme najavljuje kako svome imidžu želi dodati malo sportskog predznaka.

Zbog toga je ovog ljeta Volvo kupio tuning kompaniju Polestar Performance. Rezultati su vidljivi na R-Design verziji nagrađivanog XC90 modela.

R-Design XC90 ima najviše sportski izgled do sad. Za razliku od originalnog modela, XC90 je dobio poboljšanja u vidu izrade, opreme i upravljivosti, sve u svrhu što sportskijih performansi ovog SUV-a sa sedam sjedišta.

Osim crvene boje karoserije, vanjski izgled odlikuju 20-inčni alu felne, retrovizori sa srebrnim efektom, kao i zatamnjena zadnja stakla.

Interijer je obložen kožom, zaključno s upravljačem, dok je na sredini upravljačke konzole 12,3-inčni TFT ekran sa svim potrebnim informacijama. Vlasnik ovog SUV-a će dobiti i sportsko sjedalo koje pamti položaje.

Poznato je kako XC90 već u standardnom paketu dolazi s bogatom opremom, naročito onom vezanom uz sigurnost, po kojoj je Volvo poznat. A R-Design verzija je dobila i Drive Mode Settings kao i Adjustable Steering Force pomoću kojih je moguće birati između različitih postavki motora, prenosa, upravljanja, kao i vješanja.

R-Design SUV će se proizvoditi s tri različita motora, a zasad će biti dostupan samo britanskim kupcima. Najslabija verzija će imati D5 dizel motor, a nakon toga slijedi T6 benzinski Drive-E motor. Svakako najjača je hibridna verzija s T8 Twin motorom. Početna cijena sportskog XC90 modela je 50.000 funti, odnosno oko 540.000 kuna.

(NN, net.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije