Novosti

Red Bull traži pravdu od Renaulta

Red Bull traži pravdu od Renaulta
Red Bull traži pravdu od Renaulta

Bivši šampioni Formule 1 u protekle dvije sezone nisu mogli da se nose sa jačim agregatima Mercedesa pa su tokom zime željeli da im se pridruže ali kako u tome nisu uspjeli morali su da se vrate starom partneru koji ih ne tretira kako bi oni željeli.

Red Bull je na kraju prošlogodišnje sezone pokušao da raskine svoje partnerstvo sa Renault-om kao generalnim dobavljačem agregata i da umjesto francuskih koristi motore Mercedesa. Međutim to im nije pošlo za rukom i ove sezone su ponovo osuđeni na Renault agregate.

Međutim britanski tim smatra da ih Francuzi ne tretiraju fer i da prednost daju svojoj matičnoj ekipi. Red Bull se žali da još uvijek nisu dobili specifikacije agregata i da Renault tim ima prednost kada su u pitanju novine i unapređenja kod motora.

Francuzi to poriču i naglašavaju da su oni skladno sa propisima u obavezi da podjednako tretiraju svoj matični tim i tim za koji obezbjeđuju agregate. Sezona uskoro kreće a ovakve nesuglasice mogu samo najaviti još jednu razočaravajuću sezonu za nekadašnjeg šampiona.

(NN,autoportal.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije