Novosti

Renault evropski proizvođač broj 2

Renault evropski proizvođač broj 2
Renault evropski proizvođač broj 2

Novi krosoveri su pomogli francuskoj marki da ostvari prodajne ciljeve godinu dana ranije.

Naime, Renault je pretekao Ford i pozicionirao se kao proizvođač broj dva u Evropi, u prvih šest meseci 2016. Clio je ostao bestseler, ali su Captur i Kadjar na drugom i trećem mjestu i oni predstavljaju ključnu „silu“ koja je nadmašila Ford.

Ukupno gledajući, Renault je čak za 15 odsto napravio bolje rezultate u odnosu na prvih šest mjeseci 2015., dok je evropsko tržište ukupno poraslo za devet odsto do kraja juna.

Prodaja hečbeka, a posebno minivanova, segmenta kojeg je Renault praktično izmislio u Evropi, nešto je slabija. U skladu s tim, francuska marka je reagovala lansiravši Captur i Kadjar, koji iako su relativno novi proizvodi na tržištu, napravili su lijep uspjeh.

Prodaja Captura je povećana za više od 10.000 jedinica u prvoj polovini godine, na 117.989 primjeraka, dok je prodaja Kadjara otišla gore desetostruko, na 70.857 jedinica, zahvaljujući činjenici da je krenuo u prodaju u aprilu 2015.

Renault je planirao da drugo mjesto u Evropi dostigne 2017., ali je to ostvario godinu dana ranije. Volkswagen je i dalje prvi, bez obzira na čuveni dizel skandal.

(NN, vrelegume)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije