Novosti

Rukavica u lice Evropi: Kineski hiperauto od 213.000 evra (VIDEO)

Rukavica u lice Evropi: Kineski hiperauto od 213.000 evra (VIDEO)
Foto: GAC | Rukavica u lice Evropi: Kineski hiper auto od 213.000 evra

Kineski brend GAC predstavio je u Milanu novi superautomobil Aion Hyper SSR. U pitanju je model koji ima tri motora, a SSR znači "Super Sport Race", što najbolje označava čemu je namijenjen, i upravo zato ima 1.208 KS i 12.000 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

GAC kaže da ovaj superautomobil, koji će, ako dođe u Evropu, biti ozbiljna konkurencija Ferrariju, Rimčevoj Neveri i drugim hiper automobilima, do 100 km/h stiže za samo 1,9 sekundi. Prema testovima, baterija od 75 kWh omogućava mu domet od 506 kilometara sa jednim punjenjem.

Što se dimenzija tiče, automobil je dug 4.538 mm, širok 1.988 a visok 1.238 mm. Podatke o težini kompanija nije iznijela, ali su rekli da ima karbonska vlakna na karoseriji, kočnicama i točkovima, pa bi trebalo da je relativno lagan.

Enterijer čine, pored elektronskih kontrola (manje dugmića nego kod Tesle), i veliki ekran osjetljiv na dodir dijagonale 14,6 inča, kao i displej za vozača dijagonale 8,8 inča koji se nalazi iza volana.

Još jedna stvar zbog koje velike marke mroaju da brinu ako GAC Aion Hper SSR dođe u Evropu, jeste cijena - ovaj automobil, kako prenosi sajt "Car News China", u Kini trenutno u najmoćnijoj varijanti košta "samo" 213.000 evra, prenosi b92.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije