Novosti

Tuzlanski taksista sa loganom prešao pola miliona kilometara za pet godina

Tuzlanski taksista sa loganom prešao pola miliona kilometara za pet godina
Tuzlanski taksista sa loganom prešao pola miliona kilometara za pet godina

Nakon lansiranja 2004. godine, “Dačia” je u samo šest godina izrasla u jednog od najvećih “igrača“ u automobilskoj industriji.

 Jedne od glavnih karakteristika koje rumunski proizvođač konstantno naglašava jesu pouzdanost i trajnost njihovih vozila. Dokazi za ove kvalitete “Dačia” vozila dolaze iz cijelog svijeta, a jedan koji to posebno potvrđuje se nalazi i u Bosni i Hercegovini.

U pitanju je model logan, 1.4 MPI, koji je u rukama tuzlanskog taksiste Almira Džinića, prešao čak 550.000 kilometara. Naime, crveni logan je kupljen 2005. godine kod ovlaštenog “Dačia” koncesionara iz Tuzle i od tada godišnje prelazi oko 100.000 km, uglavnom po gradu, što je zasigurno najveći test izdržljivosti za jedan automobil i njegov najbolji pokazatelj pouzdanosti i kvalitete. Sa 18 mjeseci starosti vozila, vlasnik je ugradio plinsku instalaciju, te je zadnjih 400.000 kilometara vozio uglavnom na plin, što ni po čemu nije naštetilo motoru. Zadovoljan je sa svojim Loganom, a uskoro namjerava zamijeniti ga sa novim modelom.

“Pored redovnih servisa, najviše pažnje polažem na veliki servis, jer ga napravim svakih 60.000 km. Logan je zaista vozilo bez nedostataka. Nije veliki potrošač, komforan je i prevashodno pouzdan. Nakon ovoliko pređenih kilometara, namjeravam ga voziti najviše godinu dana. Želim sjesti u novi logan fejslift, a svoj stari neću prodavati, jer ću ga pokloniti ocu“, rekao je od srca zadovoljni Džinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije