Mogućnosti

Seat Leon ST Cupra 300 na "steroidima"

Seat Leon ST Cupra 300 na "steroidima"
Foto: Ilustracija | Seat Leon ST Cupra 300 na "steroidima"

Seat Leon ST Cupra 300, s mehanikom Golfa R je kompaktni karavan, koji ima dovoljno funkcionalnog prostora. Pokreće se turbobenzincem s direktnim ubrizgavanjem, najveće snage 300 KS i najvećeg momenta 380 Nm do stotke ubrzava za 4,9 s i može potegnuti 250 km/h.

Odnedavno je u ponudi nabrijana izvedba tunera JE Design, koja je uz sportske dorade u unutrašnjosti snižena za 20 do čak 45 mm, uz 20-colne gume promjera 265 mm. To prati i odgovarajuće ojačanje s plinskim amortizerima te krućim i kraćim oprugama.

Najvažnije su promjene pod haubom - uz povećanje pritiska prednabijanja, protočnije izduvne sisteme te dorađenu ‘mapu‘ za ubrizgavanje snaga je povećana na 360 KS, a vršni moment na 450 Nm. To ubrzanje do stotke skraćuje na 4,7 s, a najveću brzinu povećava na 265 km/h.

Ako ni to nije dosta, može se naručiti sljedeća stepenica tuninga, uz posebnu usisnu granu, čime se snaga povećava na 380 KS, a moment na 470 Nm. Time se najveća brzina, uz 45 mm snižen trap (time se bitno smanjuje otpor vazduha), povećava do čak 285 km/h.

(autoportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije