Moto sport

Alonso: Trebalo je ranije da odem iz "Ferarija"

Alonso: Trebalo je ranije da odem iz "Ferarija"
Alonso: Trebalo je ranije da odem iz "Ferarija"

Dvostruki svjetski šampion Fernando Alonso rekao je da je ranije trebalo da napusti "Ferari" i priznao da je situacija u italijanskom timu bivala sve tužnija.

Alonso je napustio ekipu iz Maranela na kraju prošle godine, poslije pet sezona, i vratio se u "Meklaren", koji je započeo novu eru sa "Hondom".

Španac je u "Ferari" otišao sa željom da osvoji svoju treću titulu. Dva puta se borio za titulu prvaka u bolidu italijanskog tima, ali je prošlu sezonu završio na razočaravajućem šestom mjestu u generalnom plasmanu.

Alonso, koji je više puta isticao da je želio da završi karijeru u "Ferariju", priznao je da je ostao duže nego što je trebalo.

"Bolid nije uopšte bio konkurentan i situacija je bila sve tužnija. Najbolje bi bilo da sam ostao jednu ili dvije sezone kraće, ali smo dali sve od sebe i borili se do kraja na svakoj trci. Poslije pet godina u 'Ferariju' to što sam stalno bio drugi nije mi više bilo dovoljno", rekao je on.

Vozač Meklarena nagovijestio je da je bilo veoma teških trenutaka tokom vremena koje je proveo u legendarnom timu.

"Sa 'Ferarijem' ponekad pobjeđujete, a ponekad gubite, u zavisnosti od raspoloženja tima ili grupe generalno. U pitanju je veoma veliki tim, koji ima dobre stvari i loše. Kao što sam rekao više puta, dobro je iskusiti biti jednom u životu dio 'Ferarija'", naglasio je Alonso.

Španac je priznao da je povratak u "Meklaren" bio rizičan, ali je naglasio da je to bio potez koji mu je bio potreban, s obzirom na trenutnu dominaciju "Mercedesa".

"Nisam želio da odustanem. Želio sam da nastavim da vjerujem da je sve pozitivno i održim taj san živim. Prošle godine sam zbog dominacije 'Mercedesa' shvatio da kada se pogleda kratkoročno ne mogu da osvojim titulu sa 'Ferarijem'. Novi projekat je bio loša ideja. 'Meklaren' je bio rizičan jer je projekat bio potpuno nov, ali mi smo jedan tim - pobjeđujemo i gubimo zajedno", naglasio je Alonso.

On je dva puta ove sezone bio među osvajačima bodova, a na prvih deset trka "Meklaren" je imao velikih problema sa svojom pouzdanošću.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda Velikom nagradom Belgije, na legendarnoj stazi "Spa Frankoršamp".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije