Moto sport

Alonso se dogovorio s Meklarenom

Alonso se dogovorio s Meklarenom
Alonso se dogovorio s Meklarenom

Dvostruki svjetski šampion Fernando Alonso postigao je dogovor o prelasku u Meklaren, koji će biti potvrđen pred Veliku nagradu Abu Dabija.

Izvori u britanskom timu potvrdili su da se Alonso dogovorio s Meklarenom, ali da će zvanična potvrda uslijediti kada se bude znalo ko će mu naredne sezone biti timski kolega.

U Meklarenu se dvoume da li će zadržati Džensona Batona i Kevina Magnusena, ali je samo pitanje vremena kada će ta odluka biti objavljena.

Alonso će se tako vratiti u tim čije boje je već branio 2007. Iako je tada potpisao trogodišnji ugovor, već poslije jedne sezone napustio je Meklaren zbog već poznate situacije kada tim nije želio da mu da apsolutnu podršku nauštrb Luisa Hamiltona, koji je tada bio debitant.

Te sezone i Alonso i Hamilton ostali su bez titule za samo jedan bod, a osvojio ju je Kimi Raikonen iz Ferarija. Posljednjih dana spekulisalo se da bi Alonso sa Meklarenom mogao da potpiše najvredniji ugovor u istoriji Formule 1.

Njegov povratak u britanski tim bio je izvjestan već neko vrijeme, otkad je bilo poznato da će napustiti Ferari poslije pet godina. Iako je više puta isticao da će u italijanskom timu završiti karijeru, nekonkurentnost u posljednje dvije sezone u odnosu na rivale ga je natjerala da preispita tu odluku. Velika nagrada Abu Dabija, kojom se završava ovogodišnji šampionat Formule 1, vozi se 23. novembra i tada bi trebalo da bude poznato ko će biti novi šampion, a zasad je tome najbliži Hamilton.

Britanac je u nedjelju trku u Brazilu završio na drugom mjestu, iza timskog kolege Nike Rozberga dok je treći bio Baton. Zahvaljujući trijumfu, Rozberg je smanjio svoj zaostatak u generalnom plasmanu u odnosu na Hamiltona na 17 bodova pred veliko finale u Abu Dabiju, gdje će biti uzbudljivo jer pobjeda na posljednjoj trci sezone donosi dvostruke bodove (50).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije