Moto sport

Alonso srećan jer je konačno završio trku

Alonso srećan jer je konačno završio trku
Alonso srećan jer je konačno završio trku

Iako je Meklaren poslije pet trka jedini tim bez ijednog boda u Formuli 1 2017, Fernando Alonso je izvukao pozitivne strane nastupa na Velikoj nagradi Španije.

Alonso je prvi put ove sezone uspio da završi jednu trku, dok je njegov kolega Stofel Vandorn morao da odustane poslije kontakta sa Felipeom Masom.

I Španac je imao sudar sa Brazilcem, već u drugoj krivini na Katalunji, zbog čega je iz četvrtog startnog reda pao na 13. mjesto, a kroz cilj je prošao kao 12.

"Malo sam razočaran, ali smo bar završili trku. Nadam se da je ovo prvi znak ka napretku i oporavku. Sada moramo da se bolje spremimo za sljedeći Gran pri. Trka nije prošla kako smo planirali. Nismo imali sreće zbog kontakta u drugoj krivini sa Masom, a onda smo pali iza Danila Kvjata i suviše mnogo krugova bili u sredini trke. Ali i bez toga, ispreno mislim da nismo imali dovoljno dobar tempo da osvojimo bodove", rekao je Alonso.

Naredna trka je Velika nagrada Monaka 28. maja, ali će nju Alonso propustiti zbog nastupa na 500 milja Indijanapolisa u IndiKar šampionatu.

"U ponedjeljak u 9 ću biti u Brikjardu, u podne imam prvi trening u vozilu. Tako da imam 14 sati da se odmorim, od toga ću devet provesti u avionu, pa ću morati brzo da se prebacim u 'Indi mod' i naredne dve nedelje da se koncentrišem na to", rekao je vozač Meklarena.

Vodeći u generalnom poretku F1 je Sebastijan Fetel u Ferariju sa šest bodova ispred Luisa Hamiltona iz Mercedesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije