Moto sport

Aston Martin i Red Bull partneri od naredne godine

Aston Martin i Red Bull partneri od naredne godine
Foto: Ilustracija | Aston Martin i Red Bull partneri od naredne godine

Od sljedeće godine, Aston Martin biće partner Red Bul rejsinga.

Tehničko partnerstvo podrazumijeva i to da će u centru Red Bul rejsinga krajem godine biti otvoren Centar za "napredna dostignuća" što će omogućiti novim partnerima bolju saradnju na razvoju automobila za narednu sezonu. Očekuje se da u Centru bude zaposleno 110 ljudi, što će uključivati i predstavnike Aston Martina koji se bave dizajnom i tehničkim razvojem bolida.

Predsjednik i izvršni direktor Aston Martina, Endi Palmer najavio je da bi njegova kompanija mogla da se uključi i u proizvodnju F1 motora ukoliko se početna saradnja pokaže kao dobra.

"Sponzorsko ime je samo logičan nastavak saradnje sa Red Bul rejsingom. Uživamo u 'plodovima' koje nam donosi brend koji je poznat na planeternom nivou. Zanima nas i saradnja na razvoju agregata, ali svakako nećemo ulaziti u neku 'rat' proizvođača motora. Svakako, ako uslovi budu odgovarajući, zainteresovani smo i za saradnju na tom planu". rekao je Palmer.

"Naše partnerstvo u inovacijama sa Aston Martinom je bilo pionirski poduhvat od prvog dana. Ta saradnja je produžena, a sada smo je ojačali i na novom planu i u 2018. ćemo se takmičiti kao Aston Martin Red Bul rejsing. Uz to, sa nama će raditi više od 100 ljudi iz Aston Martina i to će nam svakako pomoći da napredujemo", rekao je direktor Red Bula Kristijan Horner.

Saradnja Red Bula i Aston Martina počela je 2016. i na svijet je donijela prelijepi Aston Martin Valkiri koji će "premijeru" imati 2018. prije nego što bude ponuđen zainteresovanim kupcima naredne godine.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije