Moto sport

FIA oprostila Rozbergu

FIA oprostila Rozbergu
FIA oprostila Rozbergu

Svjetska automobilistička federacija (FIA) objavila je da neće pokrenuti postupak protiv Nika Rozberga zbog incidenta na Velikoj nagradi Belgije.

Rozberg je u drugom krugu trke vožene u nedjelju imao kontakt sa timskim kolegom Luisom Hamiltonom, poslije kojeg je Britanac ostao bez šanse da se bori za dobar plasman. Njemački vozač je, s druge strane, zauzeo drugo mjesto, iza Danijela Rikiarda u bolidu Red Bula. Stjuarti na stazi "Spa Frankoršamp" su incident tokom trke okarakterisali kao trkački, međutim Hamilton je izjavio da je Rozberg priznao da ga je namjerno udario. Iz Mercedesa su naveli da Nijemac nije rekao da je to namjerno učinio, već da je mogao da izbjegne kontakt, ali nije, zbog čega se pojavila mogućnost da postupak protiv njega bude naknadno pokrenut.

"FIA neće intervenisati u ovom slučaju. Jedino bi novi dokaz, koji bi se pojavio pošto rezultati postanu zvanični, mogao da opravda otvaranje istrage. Izjave poslije trke i unutar ekipe, koje je kasnije Mercedes demantovao, ne spadaju u takve dokaze", stoji u saopštenji FIA.

Rozberg je, inače, na Hamiltonove tvrdnje reagovao tek u ponedjeljak uveče. "Rečeno mi je šta je Luis rekao novinarima. On je rekao svoju verziju događaja. Sve što mogu da kažem je da je moja verzija drugačija, ali je bolje da ne dajem sve detalje svog mišljenja. Nadam se da to poštujete, više volim da to ostane između nas u timu", rekao je Rozberg i dodao kako ne želi da razmišlja o onome što se desilo u Belgiji:

"Imali smo veoma dobar razgovor, veoma bitan, poslije trke, a kada se takve stvari dese, moramo da sjednemo i pređemo preko svega. Tako smo i uradili. Svi su dali svoje mišljenje i sada moramo da nastavimo dalje. Imaćemo još razgovora, to je sigurno. Moramo da vidimo da li moramo da promijenimo pristup u budućnosti, kao što smo uradili u Mađarskoj. Dobra stvar je da imamo dobre odnose u timu, sa Pedijem, Totom, kao i Nikijem. To je važno u ovakvim situacijama i zbog toga sam uvjeren da ćemo, kao i uvijek, nastaviti da se borimo u Monci."

Rozberg i Hamilton su glavni kandidati za titulu u ovogodišnjem šampionatu Formule 1. Poslije 12 trka Nijemac vodi sa 220 bodova u generalnom plasmanu, 29 više od Hamiltona. Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Italije u Monci 7. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije