Moto sport

Formula 1: Maldonado i Grožan pred suspenzijom

Formula 1: Maldonado i Grožan pred suspenzijom
Formula 1: Maldonado i Grožan pred suspenzijom

Vozači Lotus tima Formule 1 Pastor Maldonado i Roman Grožan na pola puta su da zarade kaznene poene po kojima sljeduje suspenzija sa jedne trke.

Vozačima se gledaju kazneni bodovi u toku od 12 mjeseci i oni koji sakupe 12 moraće da presjede jednu trku, a i Maldonado i Grožan trenutno imaju po šest bodova.

Venecuelanac je bio prava "zvijezda" trke za Veliku nagradu Mađarske, pošto je tokom 69 kruga zaradio čak tri kazne.

Maldonado je dobio dva kaznena poena i kaznu "prođi" kroz zbog kontakta sa vozačem Fors Indije Serhiom Peresom. Takođe, kažnjen je zbog bržeg prolaska kroz boks od dozvoljenog dok je odrađivao upravo tu kaznu.

"Bila je ovo teška trka i redari su definitivno bili strogi, ne samo prema meni, već i ostalim vozačima. Meni je incident sa Serhiom izgledao kao trkački, nije bilo nikakve namjere", rekao je Maldonado, koji je na kraju bio 14. na "Hungaroringu".

Grožan je zauzeo sedmo mjesto na desetoj trci sezone, a dobio je dva kaznena boda i vremensku kaznu od pet sekundi zbog nebezbjednog izlaska iz boksa.

Pored dvojca Lotusa, kaznene poene dobila su još trojica vozača – Maks Ferstapen, Luis Hamilton i Danil Kvjat.

Ferstapen, koji je ostvario najbolji plasman karijere četvrtim mjestom, dobio je tri boda zbog toga što nije poštovao pravila tokom boravka bezbjednosnog vozila na stazi. Mladi Holanđanin sada ima pet kaznenih poena.

Hamilton i Kvjat su dobili prve kaznene bodove u posljednjih 12 mjeseci, aktuelni šampion zbog udesa sa Danijelom Rikardom, a Rus zbog toga što je izašao sa staze tokom borbe sa Britancem i tako dobio prednost.

Na trci za Veliku nagradu Mađarske trijumfovao je vozač Ferarija Sebastijan Fetel, koji je pobjedu posvetio preminulom Žilu Bjankiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije