Moto sport

Hamilton: Ferari nas je iznenadio

Hamilton: Ferari nas je iznenadio
Hamilton: Ferari nas je iznenadio

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da vjeruje da je Ferari napravio ogroman korak naprijed i da je tako pokazao kako nije sve u snazi motora u Formuli 1.

Italijanski tim je došao do svoje prve pobjede poslije skoro dvije godine, zahvaljujući trijumfu Sebastijana Fetela na nedjeljnoj Velikoj nagradi Malezije.

Ferari je tačno 30 trka bio bez pobjede, što mu je najduži niz tokom posljednje 21 godine.

Hamilton, koji je bio klasa za sebe na otvaranju sezone u Australiji, bio je primoran da se zadovolji drugim mjestom na stazi "Sepang", ispred timskog kolege Nika Rozberga.

"Ferari je napravio ogroman korak naprijed. Lijepo je vidjeti Ferari koji je toliko napredovao, a to je i do bolida i do motora. Mnogi pričaju o tome da su ovi motori brzi, ali su na kraju bolid i podupravljanje ti koji prave veliku razliku", ocijenio je Hamilton.

Britanac je priznao da su Fetel i Kimi Raikonen iznenadili svojim ritmom u Maleziji, a posebno Finac, koji je ostao bez jednog pneumatika na startu, ali je na kraju došao do četvrtog mjesta, piše B92.

"Odradili su sjajan posao. Mi nismo, a posebno ja, nismo očekivalo da će biti toliko brzi. Bili su sjajni. Znali smo da su napredovali, ali ne i koliko. Bili su previše brzi za nas", naglasio je Hamilton.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Kine 12. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije