Moto sport

Laguna Seka odnijela dva života

Laguna Seka odnijela dva života
Laguna Seka odnijela dva života

Španija je u suzama zbog užasne tragedije, u kojoj su život izgubila dvojica motociklista.

Bernat Martinez (35) i Danijel Rivas Fernandez (27) poginuli su nakon užasnog lančanog sudara na stazi Laguna Seka u Kaliforniji.

Do nesreće je došlo već u prvom krugu trke za Moto Amerika šampionat, koja prethodi trkama Superbajk serije. Martinez je odmah prebačen u lokalnu bolnicu u Montereju, a Rivas Fernandez je helikopterom prevezen u 20 kilometara udaljeni medicinski centar u Salinasu, ali im nije bilo pomoći.

"Stvarno nemam riječi da opišem šta svi osjećamo. Ovo je veliki gubitak za naš sport i njihove porodice. Naša iskrena saučešća svima njima, molimo se za njih. Radićemo dan i noć da bismo bezbjednost podigli na viši nivo", rekao je Vejn Rejni, predsjednik Moto Amerike, koji je i sam ostao paralizovan nakon teške nesreće.

Ova tragedija zaokružila je crni vikend za auto-moto sport, jer je u subotu ujutro preminuo i Žil Bjanki, francuski vozač Formule 1, koji je izgubio bitku za život devet mjeseci nakon nesreće na stazi Suzuka u Japanu. Bjanki će danas biti sahranjen u rodnoj Nici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije