Moto sport

Legendarna trka u Monci ispada iz kalendara Formule 1?

Legendarna trka u Monci ispada iz kalendara Formule 1?
Legendarna trka u Monci ispada iz kalendara Formule 1?

MONCA - Vlasnik Formule 1 Berni Eklston stavio je do znanja da bi i ovogodišnja Velika nagrada Italije na stazi u Monci mogla da ispadne iz kalendara, baš kao i trka u Njemačkoj.

Eklston je na pitanje novinara da li bi legendarna Monca mogla da bude žrtv, kao i njemačka trka, odgovorio da "se ne može uvijek imati ono što se želi".

"Ono što ode, otišlo je. Mnoge stvari željeli bismo u životu, ali ne možemo da ih imamo, jer ne možemo da ih priuštimo", rekao je Eklston uoči Velike nagrade Malezije na stazi Sepang, a prenosi agencija AFP.

On je naglasio da bi "bilo strašno" da Evropa izgubi i svoje preostale trke u Formuli 1 i da bi to praktično značilo da se više ne radi o svjetskom šampionatu.

"Problem u Njemačkoj je u tome što je Nirburgring potrošio ogroman pozajmljen novac, a da zaista nije bilo potrebe za tolikom potrošnjom. Stvar je u tome što su oni zaboravili da vrate novac, što svakako šalje lošu poruku", rekao je Eklston.

Ranije ovog mjeseca otkazana je ovogodišnja trka za VN Njemačke koja je trebalo da bude održana na stazi u Hokenhajmu 19. jula.

Tvrdnja da loše vijesti često "ne dolaze same" dobilo je svoju potvrdu i ovog petka, kada je BBC objavio da Reno razmišlja da se povuče iz Formule 1, u kojoj motorima snabdijeva ekipe Red Bula i Toro Rosoa.

"Razmišljamo o mnogo mogućnosti, uključujući i napuštanje Formule 1 ako se ona ispostavi kao loša za reputaciju Renoa", rekao je prvi čovek tog proizvođača Siril Abitebul, prenosi Blic.

Reno je 2012. i 2013. svojim motorima "pogurao" Red Bul do titula, prije nego što je Mercedes zagospodario stazama u 2014. Na startu ove sezone, Mercedesovi vozači su dominirali u prvoj trci, u Australiji, dok je Red Bul završio trku sa krugom zaostatka za pobjednikom i aktuelnim prvakom Luisom Hamiltonom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije