Moto sport

Rozberg: Ferari nam otvorio oči

Rozberg: Ferari nam otvorio oči
Rozberg: Ferari nam otvorio oči

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da je ritam koji Ferari ima tokom predsezonskih testiranja u Herezu otvorio oči svima u njemačkom timu.

Rozberg je istakao da je zadovoljan napretkom koji je tim napravio od nedjelje, kada su testiranja počela, a Ferari je izdvojio kao ekipu na koju mora da se obrati posebna pažnja.

"Držimo konkurenciju na oku, a posebno Ferari, koji nam je otvorio oči u posljednjih nekoliko dana. Ali, i dalje smo uvjereni da možemo dobro da započnemo sezonu, a budemo i jaki u pogledu razvijanja bolida", naglasio je Rozberg.

Mercedes je, bez sumnje, tim koji je prešao najviše kilometara, a Rozberg je tokom dva dana testiranja kompletirao preko 300 krugova.

"Prošle godine naša mana je bila pouzdanost, pa se sada fokusiramo na to. Važno je uvidjeti probleme kada imate još vremena do prve trke u Melburnu", istakao je njemački vozač i dodao:

"Za probleme koje budemo uvidjeli u Barseloni biće malo vremena i teže će biti riješiti ih. Sve što ustanovimo sada će biti lakše i zbog toga želimo da pređemo što više krugova možemo. Zaista smo pronašli određene slabosti, ali biće lako otkloniti ih, tako da smo na pravom putu."

Ovogodišnji šampionat Formule 1 počinje Velikom nagradom Australije 15. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije