Moto sport

Rozberg jedva čeka da počne nova sezona F1

Rozberg jedva čeka da počne nova sezona F1
Rozberg jedva čeka da počne nova sezona F1

Vozač Meklarena Niko Rozberg rekao je da će ove sezone "maksimalno napasti" šampionsku titulu u Formuli 1.

Rozberg se prošle sezone sa klupskim kolegom Luisom Hamiltonom do posljednje trke borio za krunu, ali nije uspio da je osvoji.

"Znam kako izgleda pobjeđivati i boriti se za šampionsku titulu, ali znam i kakav je osjećaj izgubiti na kraju i ne želim to da ponovim. Rezultat iz prošle godine mi daje veliku motivaciju za predstojeću sezonu", rekao je Rozberg.

On je prošle sezone slavio u pet trka, a Hamilton u 11, i među njima se razvio veliki rivalitet. Mercedes je ubjedljivo osvojio titulu u konkurenciji konstruktora.

"Biće veoma teško ponoviti rezultate iz 2014, ali želimo da dominiramo u Formuli 1 i u narednim godinama. Znamo da ćemo imati jaku konkurenciju i moramo naporno da radimo. Ništa nije sigurno, ali znam da ću imati još jednu veliku borbu sa Luisom. Ove godine imam priliku za revanš i vrlo sam motivisan", naglasio je Rozberg.

Luis Hamilton je izjavio da će rivalima biti teško da nadmaše Mercedes u predstojećoj sezoni, zato što njegov tim može još da napreduje.

"Biće ovo zanimljiva sezona. Honda se vratila, što je sjajno zbog njihove istorije sa Meklarenom. Uzbuđen sam da vidim šta će Vilijams uraditi. Lijepo je vidjeti legendarni tim pri vrhu i radujem se, nadam se, novoj borbi sa njima. Naravno, tu su i Red Bul i Ferari. Na njihovu žalost, biće im teško nadmašiti nas", naglasio je Hamilton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije