Auto zanimljivosti

Preporođeni Land Rover Classic

Preporođeni Land Rover Classic
Preporođeni Land Rover Classic

Land Rover Classic će ove godine na salonu Retromobile u Parizu, predstaviti Range Rover model iz 1978. godine u potpuno novom sjaju zahvaljujući "Reborn“ programu.

"Reborn" je novi program koji potencijalnim kupcima nudi jedinstvenu priliku da kupe originalni vintidž Range Rover iz kolekcije Land Rover Classic. Svaki Range Rover Reborn će proći kroz kompletnu obnovu u skladu sa specifikacijama fabričkih modela iz 70-ih godina i koristiće Land Rover Classic dijelove u cilju očuvanja i zaštite autentičnosti vozila.

Svi primjerci imaće Bahama Gold premaz i 3.5-litarski V8 motor sa 132 konjske snage i 251 Nm obrtnog momenta. Motor će biti uparen sa četvorostepenim ručnim mjenjačem i pogonom na sva četiri točka sa mogućnošću zaključavanja centralnog diferencijala. Cijena će se kretati od 135.000 funti.

"Range Rover Reborn je još jedan primjer naše tehničke stručnosti. Naglašava našu posvećenost njegovanju bogatog nasljeđa Land Rovera i predstavlja rijetku priliku za klijente da posjeduju vrijednu i istinski naplativu auto ikonu", izjavio je Tim Henig, direktor Jaguar Land Rover Classic.

Range Rover je lansiran davne 1970. godine, prvobitno sa samo dvoje vrata, sve do 1981. godine kada je uvedena proizvodnja sa četvoro vrata, i kao takav ostao je popularan sve do kraja proizvodnje prve generacije 1996. godine.

Proizvodnja je nastavljena uz drugu generaciju još dvije godine, a naziv Range Rover Classic uveden je kako bi se ovaj model razlikovao od svog modernijeg rođaka.

Rover je sigurno definisao modele luksuznih 4x4 vozila, i bio je izbor članova kraljevskih domaćinstava, političara i zvijezda. Zadržao je svoju vjerodostojnu poziciju kao SUV do danas, sa velikim brojem noviteta i rekorda u dugogodišnjoj i istaknutoj istoriji širom sveta.

Tokom 70-ih, Range Rover je postao prvo vozilo koje je izloženo u Luvru u Parizu kao uzoran rad industrijskog dizajna.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije