Auto zanimljivosti

Prepravljaju savremeni Porsche u retro kopiju

Prepravljaju savremeni Porsche u retro kopiju
Foto: Ilustracija | Prepravljaju savremeni Porsche u retro kopiju

Zahvaljujući američkoj kompaniji Stärke, zaljubljenici u klasični Porsche Speedster iz 1950-tih imaće priliku da uživaju u modernoj replici ovog ikoničnog automobila.

Ova firma sa sjedištem u Arizoni predstavila je kopiju čuvenog sportskog modela iz polovine 20. vijeka, a za osnovu automobila upotrebljen je savremeni Porsche Boxster, prenosi B92.

Stärke je saopštio da za repliku Speedster prihvata “donorske” modele Boxster izrađene u periodu između 1998. i 2012. godine.

Nakon što se automobil ogoli do same srži, kreće se u izradu kopije tako što se na mehaničku platformu nadograđuje specijalno napravljena karoserija koja je po izgledu gotovo identična onoj sa originalnog Speedstera.

Za razliku od spoljašnjosti koja je potpuno u retro stilu, unutrašnjost je slična savremenom Boxsteru.

Stärke nudi nekoliko nivoa nadogradnje. Najjeftinija replika nosi oznaku Speedster CS, a prepravka košta 59.950 dolara, ne računajući cenu polovnog donorskog Boxstera na kome je bazirana.

Za nešto skuplji Speedster Outlaw potrebno je izbrojati 79.950 dolara, dok naskuplji Speedster Carbon Fiber Outlaw, uz jači motor i karoseriju od ugljeničnih vlakana košta čak 149.950 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije