Privreda

New York Times pred kolapsom

NJUJORK - Štampani mediji generalno prolaze kroz krizu, ali naročito uznemiruju ocjene pojedinih stručnjaka da se pred kolapsom nalazi i najveći američki list "New York Times", dok je budućnost francuskih listova još neizvjesnija.

Američka multimedijalna korporacija "Tribune Company", drugi po tiražu američki izdavač dnevnika među kojima su "Los Angeles Times" i "Chicago Tribune", nalazi se pred bankrotom, dok je "Ganett Company", najveći američki novinski izdavač, pod čijim krovom je i čuveni list "U.S. Today", krajem prošle godine otpustio čak 2.000 radnika.

To se odrazilo i na francuske štampane medije koji su se našli u izuzetno teškoj situaciji, budući da su za njih listovi poput "New York Timesa" i "Los Angeles Timesa" oduvijek bili oličenje savršenih listova na koje se treba ugledati, ali da im je sada prijeko potreban novi uzor. "Le Monde", "Liberation" i "Le Figaro" u protekle tri godine otpustili su 200 radnika, dok "Liberation" već nekoliko godina bilježi gubitke u poslovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije