Privreda

Brčko distrikt dobitnik regionalnog priznanja 'Dunavski cvet'

Brčko distrikt dobitnik regionalnog priznanja 'Dunavski cvet'
Foto: Fena | Brčko distrikt dobitnik regionalnog priznanja 'Dunavski cvet'
Fena

BRČKO - Na 6. dunavskom biznis forumu, koji završava danas u Novom Sadu, gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću uručeno je priznanje "Dunavski cvet" za napore i postignuća Brčko distrikta u izgradnji mostova saradnje u regiji Podunavlja.

Prestižno regionalno priznanje dodijeljeno je i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirku Šaroviću, predsjedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu, ministru u Vladi pokrajine Baden-Virtemberg Francu Unterstileru, kao i stručnjaku Evropske unije za projekte Ivanki Špringer.

Milić je rekao da se Brčko distrikt, kao specifična lokalna zajednica u kojoj žive tri konstitutivna naroda, temelji na saradnji i međusobnom povezivanju, što je upravo jedan od ciljeva i Dunavskog biznis foruma.

"Zahvaljujem organizatorima što su prepoznali našu lokalnu zajednicu kao pozitivan primjer u regiji i nadam se da ćemo i u budućnosti uspješno sarađivati i iskoristiti šanse koje nam se nude", istaknuo je gradonačelnik Milić.

Šesti po redu Dunavski biznis forum, pod motom "Svi za jednog, jedan za sve", okupio je privrednike, javne radnike, diplomate i političare iz 14 zemalja. Forum je otvorio predsjednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević rekavši da samo stabilna i dobro organizovana regija može biti prosperitetna.

Forum je posvećen Dunavskoj strategiji u ulozi poslovanja, u ostvarivanju njenih ciljeva, jačanju prosperiteta i učinkovitijem korištenju potencijala.

Cilj je da se na temelju Dunavske strategije, koju je usvojila Evropska unija, prikaže sve ono što je urađeno u prethodnom razdoblju, ali i da se naprave planovi za budućnost s ciljem što bolje iskorištenosti mogućnosti koje pruža saradnja država koje pripadaju dunavskom slivu, navodi se u saopštenju iz Ureda brčanskog gradonačelnika.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije