Privreda

Dodijeljena 34 plastenika vrijedna 66.528 KM

Dodijeljena 34 plastenika vrijedna 66.528 KM
Foto: N.N. | Dodijeljena 34 plastenika vrijedna 66.528 KM

ISTOČNO SARAJEVO - Predstavnici opštine Istočno Novo Sarajevo potpisali su danas ugovore o dodjeli 34 plastenika poljoprivrednicima sa prostora ove lokalne zajednice, čija je ukupna vrijednost 66.528 KM.

Dodjela je izvršena u okviru projekta koji se bavi plasteničkom proizvodnjom, a koji opština Istočno Novo Sarajevo sprovodi u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske - Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata Banjaluka, saopšteno je iz opštinske uprave.

Opština Istočno Novo Sarajevo ovaj projekat finansira sa 50 odsto, odnosno 33.264 KM, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske u iznosu od 40 odsto, a ostatak od 10 odsto sufinansiraju sami korisnici plastenika.

Ovim projektom značajno je umanjena cijena plastenika po korisniku, čime su izdvojena manja sredstva u odnosu na ranije godine, dok je ostvaren mnogo veći rezultat nego ranije.

U saopštenju se navodi da opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo pruža punu podršku plasteničkoj proizvodnji na teritoriji ove lokalne zajednice.

Ovogodišnji projekat je najveći do sada zahvaljujući podršci Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske, koje je obezbijedilo dodatna sredstva.

Dalje namjere opštinske uprave i resornog ministarstva su da međusobno povežu same proizvođače i otkupljivače i da uz kvalitetnu edukaciju omoguće plasman proizvoda na tržište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije