Privreda

Donacija Hemofarm Fondacije Službi intenzivne medicine UKC RS

Donacija Hemofarm Fondacije Službi intenzivne medicine UKC RS
Donacija Hemofarm Fondacije Službi intenzivne medicine UKC RS

BANJALUKA - Službi intenzivne medicine Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Hemofarm Fondacija u okviru kampanje "Svim srcem" donirala je finansijska sredstva od 19.000 KM za nabavku neophodnih kreveta i aspiracionih pumpi.

"Koristim ovu priliku da se ispred Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske zahvalim Hemofarm Fondaciji na vrijednoj donaciji za Službu intenzivne medicine za nehirurške grane. Ovim gestom još jednom su pokazali da prepoznaju važnost naše zdravstvene ustanove i da nam pomažu u poboljšanju postojećih uslova za liječenje naših pacijenata, kao i da su podrška u dugoročnom razvoju najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj. U Službi intenzivne medicine se zbrinjavaju životno ugroženi pacijenti iz konzervativnih grana medicine, a zdravstveno stanje 70 procenata pacijenata koji se liječe u ovoj Službi zahtijeva respiratornu podršku i konstantni medicinski nadzor. Služba intenzivne medicine za nehirurške grane je podrška svim klinikama i odjeljenjima konzervativnih grana UKC RS. Na godišnjem nivou u ovoj organizacionoj jedinici se zbrine oko 700 životno ugroženih pacijenata iz čitave BiH. Ovo je izuzetno značajna donacija naših prijatelja iz 'Hemofarma', koji su se još jednom pokazali kao društveno odgovorna kompanija koja je godinama uz nas", rekao je generalni direktor prof. dr sc. med. Mirko Stanetić.

"Donacija banjalučkom Kliničkom centru je naš odraz društvene potrebe da podržimo napore medicinskih radnika u svim sredinama gde naš osnivač, kompanija 'Hemofarm' posluje. 'Hemofarm' kao regionalni lider u proizvodnji lekova prirodan je saveznik zdravtsvenog sistema i Srbije i Republike Srpske. Znamo da su potrebe zdravstvenog sistema velike, da su aparati i oprema skupi, da je sistem preopterećen, ali da medicinski radnici uprkos tome uspevaju da ispune sve zahteve. Važan segment naše pomoći jeste to što nastojimo da pružimo upravo ono što je neophodno i to u veoma kratkom roku. Volela bih da se saradnja sa banjalučkim medicinskim centrom proširi i van konteksta donacija. Ovo je i univerzitetski centar koji svake godine iznedri nove lekare, a njih je važno podržati, naročito na teškom početku karijere. Poznavajući situaciju i ovde i u Srbiji, želimo da mladim lekarima, pored porodice pružimo dodatnu motivaciju da ostanu ovde i ovom društvu daju najbolji deo sebe", rekla je Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm Fondacije.

Riječ je o drugoj donaciji Hemofarm Fondacije izvan granica Republike Srbije. Prvom donacijom je opremljena laparoskopska sala u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije