Privreda

Najuspješnija poslovna godina za Boksit

MILIĆI - Za kompaniju "Boksit" iz Milića ova poslovna godina biće najuspješnija poslije rata, a i u 2011. predviđen je značajan rast obima proizvodnje, usluga, investicija i zaposlenosti, izjavio je juče generalni direktor kompanije Rajko Dukić.

Dukić, kojeg su "Nezavisne novine" proglasile za najsupješnijeg privrednika BiH u 2010, rekao je da to priznanje doživljava kao "zahvalnost i nagradu za lični trud, ali i trud saradnika i svih zaposlenih u kompaniji 'Boksit'".

On je naveo da je u ovoj godini u nove proizvodne programe investirano oko šest miliona KM, od čega su polovina sredstva Investiciono-razvojne banke RS.

"To je važan podatak iz nekoliko razloga. Prvo, što se ta sredstva, dobijena prodajom 'Telekoma Srpske', zaista ulažu u privredu, kod nas konkretno u drvopreradu i separaciju, a drugo, jer se ulaže u ovaj dio RS", rekao je Dukić.

Govoreći o poslovanju kompanije, Dukić je naveo da je bilo brojnih investicija i da su startovali poslovi iz oblasti prerade drveta, silikatne hemije i metaloprerade. Preuzeti su, kaže, i određeni dodatni poslovi za potrebe zvorničke fabrike "Birač", kao što je prevoz rude i mazuta, te izvršene pripreme za otvaranje jame Podbraćan.

Dukić navodi da je tokom ove godine u kompaniji zaposleno 170 radnika, te da se broj novozaposlenih mijanja u skladu s potrebama "Boksita".

Generalni direktor milićke kompanije naveo je da je pripremljen plan poslovanja za 2011, koji će biti zvanično usvojen 16. decembra na sjednici Upravnog odbora, i biće nastavak onoga što je rađeno u toku ove godine, a predviđen je značajan rast obima proizvodnje, usluga, investicija i zaposlenosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije