Privreda

Nektar pivo učvrstilo poziciju na tržištu Slovenije

Nektar pivo učvrstilo poziciju na tržištu Slovenije
Foto: Ustupljena fotografija | Nektar pivo učvrstilo poziciju na tržištu Slovenije

​BANJALUKA - Banjalučka pivara svake godine nastoji da sve više ulaže u razvoj novih tehnologija i poboljšanje uslova rada, a sve u cilju zauzimanja dobre pozicije na tržištu BiH i širenju na druga tržišta. Banjalučka pivara kao jedina pivara na ovim prostorima, veoma je važan privredni subjekt sa izvozom koji čini jednu trećinu ukupne proizvodnje. U cilju većeg širenja na tržištu Slovenije, Pivaru su posjetili novi saradnici iz Slovenije i to predstavnici "Arc Kranj" i "Tuš-a".

"Banjalučka pivara je kompanija koja ima veliki značaj za poslovanje Republike Srpske sa ukupnim prihodom od oko 46 miliona konvertibilnih maraka, zapošljava oko 260 radnika I izmiruje sve svoje obaveze prema državi. Trudimo se da neprestano ulažemo u razvoj proizvodnje, uvođenje novih tehnologija te edukaciju radnika. Kvalitet našeg piva je prepoznat u celom regionu te se dobar glas širi od Srbije, preko Crne Gore, Hrvatske, pa do Nemačke, Austrije, Slovenije i Italije. Prošle godine smo zabeležili 12 miliona litara prodatog piva u izvozu, što čini preko trećine ukupne proizvodnje i izuzetno smo ponosni na te rezultate. Mnogo očekujemo od saradnje sa našim novim distributerima iz Slovenije koje smo ugostili u našoj pivari u Banjaluci i upoznali ih sa procesom proizvodnje Nektar piva", izjavio je Ilija Šetka, direktor Banjalučke pivare. 

Proizvodi Banjalučke pivare, a prije svih brend Nektar su se veoma uspješno našli na brojnim tržištima. Nakon širenja na tržištu Slovenije, plan je da se nastavi širenje distribucije i rast prodaje i na druga tržišta u regionu i šire.

Foto: Ustupljena fotografija
Foto: Ustupljena fotografija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije