Privreda

Podrška za 11 projekata i jedan mikrobiznis mladih

Podrška za 11 projekata i jedan mikrobiznis mladih
Foto: Grad Goražde | Podrška za 11 projekata i jedan mikrobiznis mladih

GORAŽDE - Kroz program Omladinske banke Grad Goražde i Fondacija Mozaik i ove će godine izdvojiti sredstva za projekte mladih.

Na Javni poziv ukupno je pristiglo 15 projekata i četiri mikrobiznisa, te je, nakon procesa mentorisanja i selekcije Odbora Omladinske banke Goražde i glasanja u zajednici, odabrano 11 projekata mladih ukupne vrijednosti 29.2010 KM i jedan mikrobiznis u vrijednosti 2.000 KM.

„Radi se o projektima mladih, koji su  pokazali da jedan nivo kreativnosti i poduzetništva u našem gradu postoji i svake godine napreduje i razvija se, što mi je izuzetno drago” naglasio je gradonačelnik Goražda, Ernest Imamović.

„Gledajući same projekte zaista se vidi šarolik dijapazon djelatnosti i stvari koje će se raditi, od sporta, kulture, rekonstrukcije javnih puteva i objekata za mlade. Što se tiče mikrobiznisa on je iz djelatnosti poljoprivrede, odnosno pčelarstva. Ukupna vrijednost projekata je oko 30.000 KM od čega Grad Goražde i Fondacija Mozaik učestvuju sa oko 20.000 KM, a neformalne grupe su kroz svoj doprinso skupile nešto više od 10.000 KM, dok je podrška za mikrobiznis 2.000 KM“, istakao je Armin Softić koordinator Mozaik Omladinskih banaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije