Privreda

Postignut dogovor o Agrokoru, Todorić odlazi

Postignut dogovor o Agrokoru, Todorić odlazi
Postignut dogovor o Agrokoru, Todorić odlazi

ZAGREB - Rukovodstvo Agrokora je sa povjeriocima postiglo dogovor o tzv. stendstil aranžmanu, pišu hrvatski mediji i navode da je Ivica Todorić pristao da ode sa čela te kompanije.

Hrvatska radiotelevizija je javila da se sastanak sa povjeriocima - bankarima završio postizanjem dogovora o "stendstil" aranžmanu, ali da ostali detalji zasad nisu poznati.

Predsjednik Sabora Božo Petrov podnio je kaznenu prijavu protiv uprave Agrokora i Todorića, zbog sumnji u lažiranje finansijskih izvještaja o poslovanju tog koncerna.

Iako je Petrov prijavu podnio kao fizičko lice, on kao predsjednik Sabora odlučuje koji zakoni i kada dolaze na dnevni red Sabora, jer bi se "Lex Todorić" koji je namijenjen spašavanju Agrokora mogao naći pred poslanicima, a to bi, kako pišu hrvatski mediji, značilo da će čovjek koji je podnio kaznenu prijavu protiv uprave Agrokora potpisati zakon čija je jedina svrha spašavanje tog koncerna.

Taj zakon bi danas trebalo da bude na Vladi, nakon čega će biti upućen u hitnu saborsku roceduru. Neslužbeno, Sabor bi o tome trebalo da raspravlja već u subotu.

(HRT/Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije