Privreda

Povećava se obim proizvodnje kontejnera

Povećava se obim proizvodnje kontejnera
Foto: N.N. | Povećava se obim proizvodnje kontejnera

SREBRENICA - Jedan od osnivača novoformirane firme "Ekonomik grup" iz Srebrenice Bojan Rankić rekao je da preduzeće u ovoj godini planira da poveća obim proizvodnje na 150 kontejnera mjesečno sa sadašnjih 90 do 120.

On je istakao da očekuju dopremanje naručenih mašina i opreme što će, uz povećanje broja zaposlenih za deset, omogućiti planirano povećanje obima proizvodnje, ali i rast broja radnika na ukupno 40 sa početnih 25 i sadašnjih 30.

Rankić je pojasnio da su počeli sa proizvodnjom građevinskih kontejnera, ali da su proširili asortiman i na proizvodnju magacinskih, sanitarnih i stambenih kontejnera u zavisnosti od želje i potrebe kupaca koji ih koriste kao privremene objekte za različite namjene.

Većina proizvedenih višenamjenskih kontejnera izvozi se u zemlje Evropske unije, gdje već deceniju izvozi firma iz Beograda koja je formirala svoj pogon i pokrenula kontejnersku proizvodnju u Potočarima kod Srebrenice.

Trenutno su najtraženiji takozvani "pop-ap šopovi" za prodaju različite robe koje kupci postavljaju pored prometnih šetališta i ulica, a izrađuju se i za potrebe poznate svjetske kompanije "Samsung".

Novoformirana firma "Ekonomik grup" iz Srebrenice, koja je otvorena 11. marta prošle godine i bavi se proizvodnjom građevinskih i ostalih kontejnera, u nedavnom izvještaju Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske istaknuta je kao pozitivan primjer zapošljavanja, rada i rasta broja zaposlenih u prošloj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije