Privreda

Pravo na regresirano gorivo ostvarilo 256 poljoprivrednika

Pravo na regresirano gorivo ostvarilo 256 poljoprivrednika
Foto: N.N. | Pravo na regresirano gorivo ostvarilo 256 poljoprivrednika

KOZARSKA DUBICA - Na spisku korisnika regresiranog goriva u Kozarskoj Dubici je 256 poljoprivrednih proizvođača, potvrđeno je u Odsjeku za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica.

"Na spisku korisnika regresiranog goriva je novih 97 poljoprivrednih proizvođača, tako da sa ranijih 159 pravo na ovaj podsticaj u opštini Kozarska Dubica sada ima 256 poljoprivrednika", navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede Republike Srpske saopšteno je da Agencija za agrarna plaćanja pravi spiskove i obračun količina regresiranog goriva za poljoprivrednike čim dobije spiskove poljoprivrednih proizvođača koji su izmirili obaveze na osnovu doprinosa, koje joj dostavlja Poreska uprava.

"Agencija za agrarna plaćanja vršiće i dalje obračun na sedmičnom nivou i kako budu pristizale informacije iz Poreske uprave tako će biti formirani i spiskovi, odnosno obavljano obračunavanje količine regresiranog dizela", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Spiskovi će odmah biti upućeni svim opštinama i distributerima regresiranog goriva.

U Republici Srpskoj u toku je isporuka regresiranog goriva. Svi proizvođači koji su ispunili obaveze iz pravilnika imaju na raspolaganju 100 litara regresiranog dizela po hektaru, po cijeni umanjenoj za 60 feninga od tržišne.

Ove godine je novina da su podsticaji uslovljeni prijavom doprinosa za prethodnu godinu i plaćanjem protivgradne preventive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije