Privreda

Sajam završen uručivanjem zahvalnica i nagrada

Sajam završen uručivanjem zahvalnica i nagrada
Foto: N.N. | Sajam završen uručivanjem zahvalnica i nagrada

BRATUNAC - Uručivanjem zahvalnica izlagačima, izvlačenjem nagrada za posjetioce i dodjelom nagrada vlasnicima najuređenijih dvorišta u Bratuncu je danas završen 12. Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma "Dani maline 2018".

Za najboljeg proizvođača maline u bratunačkoj opštini ove godine stručna komisija sajma proglasila je Cvijetina Đokića, koji je dobio nagradu i plaketu "Zlatna malina".

Drugo mjesto u proizvodnji ovog voća zauzeo je Tomislav Mićić, a treća nagrada pripala je Nemanji Stjepanoviću.

U takmičenju za izbor najboljeg kolača od maline pod nazivom "Malini u čast, s malinom u slast" pobijedila je Suzana Milanović, drugo mjesto bio je kolač Hazrete Jahić, a treću nagradu osvojila je Behara Osmanović.

U okviru sajma organizovani su gastro-fest i smotra pasa, kao i stručna predavanja za poljoprivrednike o temi "Stanje u zasadima i proizvodnja maline u svijetu i kod nas", te "Ishrana i zaštita povrća u plastenicima", a održana je i radionica o temi "Socijalno preduzetništvo i zadrugarstvo kao najbolji model za osnaživanje žena sa sela".

Organizator "Dana maline" je opština Bratunac u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i uz podršku Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj i prekograničnu saradnju u Jugoistočnoj Evropi i još nekoliko sponzora.

Interesovanje izlagača za "Dane maline" ove godine bilo je znatno slabije nego ranije i broj izlagača bio je skoro dvostruko manji nego prethodnih godina, a na 50 štandova robu i usluge predstavilo je svega 40 izlagača.

Organizatori i posjetioci ocjenjuju da je sajam imao bogate i raznolike i veoma posjećene, prateće sadržaje, dok su izložbeni dio i sajamska ponuda robe bili skromniji nego prethodnih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije