Privreda

Sarajevska pivara počela s proizvodnjom OeTTINGER piva

Sarajevska pivara počela s proizvodnjom OeTTINGER piva
Sarajevska pivara počela s proizvodnjom OeTTINGER piva

SARAJEVO - Sarajevska pivara d.d. počela je s proizvodnjom OeTTINGER-a, najprodavanijeg njemačkog piva.

Oettinger pivo će se uskoro naći na tržištu BiH, a ovaj najprodavaniji pivarski brand u Njemačkoj, Sarajevskoj Pivari povjerio je proizvodnju svog piva za  BiH, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju. 

„Ogromna finansijska ulaganja u opremu, u kadrovsko osposobljavanje radnika koji su svojim znanjem omogućili implementaciju najmodernijih procesa, procedura i standarda rezultirali su potpisivanjem ugovora za licenciranu proizvodnju OeTTINGER-a. Ovo je još jedan dokaz da Sarajevska pivara proizvodi pivo prema najvišim evropskim standardima kvaliteta,“ rekao je generalni direktor Sarajevske pivare d.d.  Haris Kuskunović.

Prvom točenju OeTTINGER piva u Sarajevskoj pivari prisustvovao je i tehnički konsultant za licencirane partnere OeTTINGER-a International Gregor Mauritz.

„Proizvedeno je odlično OeTTINGER pivo i mi smo zahvalni za kontinuiranu i dobru podršku koju smo dobili od Sarajevske pivare. Radujemo se nastavku saradnje i posmatramo ovo kao početak dugoročnog partnerstva, ne samo za proizvodnju našeg pilsa, nego i drugih Oettinger proizvoda. I Oettinger i Sarajevska pivara su kompanije s dugom tradicijom, koje dijele slične poslovne filozofije.

Sarajevska pivara proizvodi modernom tehnologijom i ponosni smo što se naše pivo može proizvoditi u ovoj kompaniji,“ istakao je Mauritz tokom prvog točenja OeTTINGER piva.

OeTTINGER pivarska grupacija jedna je od najvećih u Njemačkoj i lider je na tržištu još od 2004. godine. Uspjeh i povećanje globalnog razvoja Pivarske grupacije OeTTINGER temelji se na njemačkoj tradiciji proizvodnje piva. Grupa je jedna od najvećih njemačkih izvoznih pivara, a OeTTINGER pivo se prodaje u više od 100 zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije