Privreda

Vlada RS: Za Željeznice RS 25 miliona subvencije iz budžeta

Vlada RS: Za Željeznice RS 25 miliona subvencije iz budžeta
Vlada RS: Za Željeznice RS 25 miliona subvencije iz budžeta
Fena

BANJALUKA - Budžetom Republike Srpske (RS) za ovu godinu "Željeznicama RS-a“ odobrena je subvencija u ukupnom iznosu od 25 miliona KM, te se svake godine sa ovim javnim preduzećem potpisuju redovni godišnji ugovori o sufinansiranju željezničke infrastrukture i željezničkog saobraćaja.

Entitetska vlada danas je dala saglasnost na Prijedlog ugovora o finansiranju željezničke infrastrukture u 2016. godini u vrijednosti od 17.113.094 KM i Prijedlog ugovora o sufinansiranju željezničkog saobraćaja od interesa za RS za 2016. godinu u iznosu 7.886.906 KM, a koji će biti zaključeni između Vlade RS-a i "Željeznica RS-a“ A.D. Doboj.  

Na sjednici u Banjoj Luci Vlada RS-a je prihvatila i Informaciju o projektu "Lokalni integrisani razvoj-LID".

Projekt finansira Evropska unija u okviru Indikativnog strateškog dokumenta za BiH za period 2014-2017. godina, a provesće ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH, u saradnji s relevantnim institucionalnim partnerima i jedinicama lokalne samouprave, saopćeno je iz entitetske vlade.

Period trajanja Projekta je januar 2016 - decembar 2018. godine, a ukupna vrijednost budžeta za implementaciju Projekta iznosi 6.666.667 eura.

U okviru Projekta će se raditi s 20 odabranih jedinica lokalne samouprave, grupisanih u tri do četiri geografska klastera.

Odabir partnerskih jedinica lokalne samouprave izvršiće se na osnovu otvorenog poziva za iskazivanje interesa uz izbalansiranu zastupljenost u oba entiteta i Distriktu Brčko i primjenom skupa programskih kriterijuma od kojih svaki ima određenu vrijednost.

Vlada RS-a je usvojila i Informaciju o ulaganjima u vodoprivredne sisteme putem EIB-a, Svjetske banke, Fonda solidarnosti, Evropske komisije i drugih grantova, kao i Informaciju o Nacrtu strategije i akcionog plana za zaštitu biološke raznovrsnosti Bosne i Hercegovine (2015-2020).

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije