Privreda

Vučić: Er Srbija će da kupi konkurenciju

Vučić: Er Srbija će da kupi konkurenciju
Vučić: Er Srbija će da kupi konkurenciju

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u planu da Er Srbija kupi i neke druge avio-kompanije na Balkanu.

“Nisam se nadao ovakvom uspehu, ovo je istinski uspeh i pobeda, pokažite mi neku avio-kompaniju u regionu koju možete da poredite sa Er Srbijom? Nijedna ne može da se meri s njom”, istakao je Vučić na konferenciji koju je organizovala nacionalna avio-kompanija Er Srbija

Premijer je na proslavi povodom dve godine od osnivanje Er Srbije dodao da vjeruje da će Er Srbija u narednom periodu kupovati i neke aviokompanije na Balkanu.

"To može biti druga radosna vest", rekao je Vučić aludirajući na to da je prva dobra vijest najava letova za Njujork. Vučić je istakao da je Er Srbija najbolja avio-kompanija na Balkanu i da je Srbija ponosna, kako na uspjeh, tako i na partnerstvo sa Etihadom.

“Imamo četiri letelice više nego ranije, mlađe su nego one što je imao Jat. Broj pilota je takođe uvećan, a sada imamo i žene pilote", rekao je premijer i dodao da ćemo sada imati i prvi avion koji će, prvi put poslije 1992. godine, poleteti iz Beograda preko okeana.

Premijer je rekao da snovi da se iz Srbije leti za SAD i Njujork postaju stvarnost, jer će Er Srbija od juna sledeće godine leteti za taj američki grad.

On je dodao da će Er Srbija imati preko 2,5 miliona putnika ukoliko se još završe neki poslovi na aerodromu.

Siniša Mali, koji je u svojstvu predsednika Nadzornog odobra Er Srbije, čestitao zaposlenima drugi rođendan, poručio je da su oni najveći uspeh njihove kompanije. On je istakao da je ova kompanija 2013. godine imala preko osam milijardi gubitka, ali da su uspeli da naprave profit.

"Ove godine Er Srbija je zaposlila 260 mladih ljudi, a kroz partnere Er Srbija održava 24.000 radnih mesta", rekao je Mali

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije