Privreda

Zukić: Kuvajt zainteresovan za ulaganja u BiH

Zukić: Kuvajt zainteresovan za ulaganja u BiH
Foto: N.N. | Zukić: Kuvajt zainteresovan za ulaganja u BiH

SARAJEVO - Federalni ministar razvoja, preduzetništva i zanatstva Amir Zukić upoznao je kuvajtsku princezu Šejhu Naval Al-Sabah o sprovođenju Reformske agende i njenim dosadašnjim rezultatima koji se, uz ostalo, ogledaju u povećanju broja zaposlenih, rastu bruto društvenog proizvoda i sve boljoj pokrivenosti uvoza izvozom.

Tokom razgovora sa gošćom iz Kuvajta, koja se posebno interesovala za mogućnosti ulaganja kapitala ove, jedne od najbogatijih zemalja svijeta u BiH, Zukić je istakao da Vlada Federacije BiH nastavlja i ubrzava reformske procese, te da će uskoro u proceduri naći nekoliko veoma važnih zakona čiji je cilj poboljšanje poslovnog ambijenta.

Kada je riječ o konkretnim investicionim projektima koji bi mogli da budu interesantni kuvajtskim ulagačima, tu su koridor "Pet ce", elektroenergetski objekti, poljoprivreda, metalska i drvoprerađivačka industrija, turizam i drugo, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Princeza Al-Sabah, koja u višednevnoj posjeti BiH boravi sa grupom kuvajtskih poslovnih ljudi, na čelu je Kraljevske kompanije za investicije.

Ona je i predsjednik Upravnog odbora Arapsko-egipatskog investicionog fonda, predsjednik jedne od komisija Arapske lige, te ambasador mira UN u ime Kraljevske međunarodne akademije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije