Tržište

Banka iz Saudijske Arabije zainteresovana za Konzum BiH?

Banka iz Saudijske Arabije zainteresovana za Konzum BiH?
Foto: Ilustracija | Banka iz Saudijske Arabije zainteresirana za Konzum BiH?
N.N.

ZAGREB - Za Konzum u BiH navodno postoji ozbiljna ponuda dijela tamošnjih preduzetnika, koje predvodi vlasnik tamošnjeg trgovačkog lanca Bingo, a iza njih stoji banka iz Saudijske Arabije, koja već posluje već na tržištu BiH.

Prema najavama vanrednog povjerenika Ante Ramljaka, u septembru će doći do razdvajanja Mercatora i Konzuma na tom tržištu. Neki dobavljači iz Hrvatske već se boje da bi to razdvajanje moglo značiti da Konzum preuzme sve obveze pa da zbog prevelikog opterećenja završi u stečaju, u kojoj bi svoju priliku mogla naći banka. Banka iz Saudijske Arabije zainteresovana za Konzum BiH saznaje Večernji list.

Ako banka iz Saudijske Arabije preuzme Konzum BiH, tada bi te trgovine djelovale samo u Federaciji. Dodatan je strah da bi se zbog toga ubuduće trgovine Konzuma u BiH mogle okrenuti robi s istoka.

Sumnje da se teži da banka s okupljenim preduzetnicima preuzme tamošnji Konzum pojačana je jer navodno hrvatski dobavljači nisu stalno pozivani na sastanke u BiH s dobavljačima. Dobavljači u BiH pozdravili su razdvajanje Konzuma i Mercatora, ali i poduzeli niz mjera da zaštite svoja prava. (N1)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije