Tržište

Vlada RS će intervenisati u slučaju poskupljenja goriva

Vlada RS će intervenisati u slučaju poskupljenja goriva
Foto: Ilustracija | Moguće intervencije Vlade RS u slučaju drastičnih poremećaja na tržištu nafte

LAKTAŠI, 15. OKTOBRA /SRNA/ - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je danas u Laktašima da će razgovarati sa svim većim distributerima nafte i naftnih derivata o tome šta Vlada može da učini i kako da interveniše u slučaju drastičnih poremećaja na tržištu goriva.

Gluhaković je, komentarišući nedavna poskupljenja goriva u Srpskoj, rekao novinarima da će o tome imati detaljnije informacije nakon razgovora sa distributerima, među kojima je i Rafinerija nafte u Brodu.

On je naveo da se za određene korekcije cijena goriva koriste razni trenuci, poput vremena izborne kampanje, ali i da se cijene goriva razlikuju od Trebinja do Kostajnice.

"Razlika je oko 27 feninga u Semberiji u odnosu na ovaj dio ovdje, i u Biraču je, takođe niža cijena nego ovdje", rekao je Gluhaković.

On je istakao da se najavljuje i poskupljenje cigareta u narednoj godini, te da su u pojedinim dijelovima Srpske poskupjeli pekarski proizvodi.

"Nama u Vladi je važno da nema monopolskog ponašanja i da nemamo jedinstvene cijene na benzinskim pumpama. Važno je da nemamo tu neku `diktaturu` nad tržištem od pojedinih distributera, ali ponavljam, svako od nas ima pravo da toči gorivo gdje je jeftinije", poručio je Gluhaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije