Nezavisni stav

Bacanje miliona u hladnu vodu

Građevinska dozvola za projekat izgradnje zgrade Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA), vrijedna oko 1,4 miliona KM, po svemu sudeći će propasti jer rukovodstvo ove institucije do oktobra neće uspjeti da izabere izvođača radova i uvede ga u posao.

Kao i obično, odgovornost se prebacuje sa jednih na druge i siguran sam da na kraju niko neće odgovarati zbog bacanja 1,4 miliona KM u hladnu vodu.

IDDEEA krivi Savjet ministara BiH zato što neće da promijeni svoju raniju odluku, a što je navodno neophodno za raspisivanje tendera, dok Savjet ministara BiH krivi Vladu RS zato što neće da na državu BiH prepiše zemljište na kojem treba da se nalazi ta zgrada.

Ako se, kao što znaju, zainate i jedni i drugi, od tog projekta na kraju neće biti ništa, barem ne na teritoriji Banjaluke jer u ovom trenutku zvuči nemoguće da Vlada RS na državu BiH prepiše bilo koji komad zemlje, a bogami ni da Savjet ministara BiH, na čelu sa kadrom SDA, pristane da na teritoriji, tačnije zemljištu "Eresa" grade zgradu institucije koja čuva podatke o svakom stanovniku BiH.

Inače, tender za izgradnju zgrade IDDEEA u Banjaluci već je jednom raspisivan i na njemu se moglo vidjeti da stvari neće ići kako treba. Ponude su otvorene na dan kada je smijenjen raniji direktor IDDEEA i na njegovo mjesto imenovan Edim Nesimi, kao kadar SDA, a od tada i počinju opstrukcije ovog projekta koje traju i danas.  

Nadam se da griješim, ali će IDDEEA, koja je nedavno preselila sa jedne banjalučke adrese na drugu, još dugo biti podstanar, mada ne treba da nas iznenadi ako umjesto gradnje nove zgrade IDDEEA odluči da kupi prostor u kojem se sada nalazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije