Nezavisni stav

Kulturni sadržaji da budu dostupni svima

Inicijativa za uklanjanje arhitektonskih barijera u banjalučkom multipleksu "Palas" koja je pokrenuta na društvenoj mreži Facebook je za kratko vrijeme privukla pažnju naših sugrađana.

Postavljane su slike raznih arhitektonskih rješenja iz zapadnih zemalja, i svako je imao svoju ideju kako to treba da izgleda.

Priliku da kritikuju banjalučko kino su iskoristili mnogi iza svojih tastatura, pa i pojedini gradski odbornici, a niko nije želio da sačeka odgovor multipleksa "Palas".

Čelnici ovog bioskopa istakli su da renoviranjem žele da unaprijede svoj rad, što podrazumijeva napredak na svim poljima.

Istakli su da je jedan od razloga zbog kojeg je započeto renoviranje taj da se osobama s invaliditetom omogući pristup salama i adekvatna mjesta za gledanje filmova. U saradnji sa Gradskom upravom ukloniće arhitektonske barijere za lica sa invaliditetom.

Lijepo je vidjeti da se radi na tome. Nadam se da ćemo renovirani lift na Trgu Krajine svi zajedno čuvati i da će i oni koji su ga uništavali shvatiti da taj lift ima svoju svrhu i da je nekome značajno njegovo funkcionisanje.

Nažalost, postoji još kulturnih institucija koje nisu jednako dostupne svima, poput Kulturnog centra Banski dvor.

Vjerujem da će se i tome posvetiti pažnja u budućnosti, ali rješavajmo jedno po jedno.

Na nama je da čuvamo naš grad i pomognemo da kulturni sadržaji budu dostupni svim našim građanima.

Sve pohvale za multipleks "Palas" i Gradsku upravu. Ovo je bio prvi mali korak, a mi treba da učinimo sljedeći, veći, tako što ćemo brinuti o onome što dobijemo za dobrobit svih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije