Nezavisni stav

Ojačana policija

Tekst kojim je prošle godine ukazano na haotično stanje brojnih policijskih vozila u RS naišao je na podršku forumaša, koji su, očekivano, osuli drvlje i kamenje po automobilima policajaca, jer su se i sami uvjerili da situacija nije nimalo idilična.

"Drešine", "kante" i "krntije" - samo su neki od sinonima koje su građani koristili dok su komentarisali policijski vozni park.

U posljednjem objavljenom izvještaju koji tretira ovu tematiku, gdje je javnosti predočeno da su pripadnici MUP-a RS "jači" za 200 novih četvorotočkaša, opet se pojavljuju pojedini komentatori, kojim ni ova obnova nije po mjeri.

U čemu je sada problem? Vrijeme je da se podvuče crta i zaključi - treba li policajcima brz i efikasan automobil, kojim će stići lopova ili bahatog vozača?

Definitivno, policija će sada biti ojačana, jer sredstva za rad predstavljaju bitnu kariku za obavljanje ovog odgovornog posla. Svi koji se zalažu za pravednije društvo ne bi trebalo da imaju dilemu.

Sa novim putničkim vozilima, maricama i motociklima, policajci mogu biti samo efikasniji, nikako lošiji. Pripadnici MUP-a RS, to je sigurno, po rezultatima nimalo ne kaskaju za kolegama u regionu.

E, sad, to što neki lopov ili nasilnik nakon hapšenja ubrzo bude pušten, u većini slučajeva nije krivica "ljudi u plavom", već pravosudnih institucija.

Danas, kada su se policajci "ponovili", od njih se očekuje da još bolje rade svoj posao.

Pod lupom su javnosti, koja priželjkuje "rezanje" kriminaliteta i povećanje bezbjednosti saobraćaja.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije