Nezavisni stav

Političari protiv svoje zemlje

Građani BiH su istinski robovi politike, koja odlučuje gotovo o svemu, od toga šta ćemo jesti, piti, kojim poslovima ćemo se baviti, koliku cijenu čega ćemo plaćati, hoćemo li ili ne imati jedinstveni matični broj i slično.

Tako je i najnovije poigravanje političara sa vlastitom zemljom i njenom privredom, s punim pravom, dovelo do usijanja u poslovnoj zajednici ove zemlje, u kojoj je, izgleda, sve moguće.

Naime, privredni subjekti iz BiH, koji se, prije svega, bave obućarskom, tekstilnom ili elektroindustrijom i koji zapošljavaju najveći broj radnika u ovoj zemlji, od Nove godine će plaćati i do pet puta veće carinske stope prilikom uvoza repromaterijala, od onih u zemljama Evropske unije, jer se u Savjetu ministara BiH pojavio neko ko je spreman da ide protiv sopstvene države i njene privrede i ne dozvoli da odluka o smanjenim carinama bude produžena i u novoj godini.

Ključno je pitanje, otkud nekom pravo da se uopšte usudi da se igra sa takvim stvarima pa bio on čak i ministar u ovoj zemlji?! Pa, gospodo draga, vas je narod izabrao da zastupate njihove interese, da stvarate napredak u ovoj zemlji, a ne da se inatite političarima iz drugih tabora na raznoraznim sjednicama i da zbog tog vašeg inata ispašataju svi građani u BiH.

Hoćete li vi, gospodo inatni političari, uzeti sa ulice te ljude, koji će zbog vaše nepromišljenosti ostati bez posla, i pronaći im novi posao i tako spasiti i njih i njihove porodice, ili vas za njih neće biti briga, kao što vas nije bilo briga kada ste odlučivali da li produžiti odluku o nižim carinama ili ne.

Šta je onda pozadina svega ovoga, da li neko možda ima namjeru da dokrajči ovu ionako uništenu zemlju i njenu privredu i da nas napravi nekonkurentnim i na sopstvenom tržištu, što je nekom očigledno i cilj.

Zato, poštovana gospodo političari, dozovite se pameti dok ne prođe i posljednji rok i do kraja ove godine donesite odluku o smanjenju carinskih stopa za uvoz repromaterijala, čime ćete pomoći sopstvenu zemlju, njenu privredu i sačuvati radna mjesta ljudi koji su vas birali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije